Tulburări de echilibru (Amețeală și vertij)

Dacă urmărim definiția, amețeala este starea în care omul își pierde simțul echilibrului, însă termenul este utilizat mult mai larg pentru a descrie diferite senzații, cum ar fi: leșinul, starea de slăbiciune, pierderea echilibrului, senzația de invârtire sau pierderea contactului cu realitatea.

Tulburări de echilibru (Amețeală și vertij)


Amețelile care apar la ridicarea în picioare sunt diferite ca si simptomatologie. Vertijul este o senzație falsă de mișcare. Acesta nu este un diagnostic, ci descrierea unei senzații.
Aceste simptome nespecifice pot trage un semnal de alarmă în viața ta. Tot ce contează este să descoperi cauza și să beneficiezi de un diagnostic corect.
Pentru acest lucru, te îndrumăm să alegi 4 căi de investigații, o abordare completă pentru răspunsuri clare.
Pe scurt, te vom trimite la cei mai buni doctori din România, pentru testare, diagnostic corect, tratament și control periodic.
Cele 4 cai de investigații:
ORL – surprinzător sau nu, problemele de ORL (afecțiuni ale diferitelor parți ale urechii) pot determina apariția amețelii și a vertijului
Neurologie – este una dintre cele mai importante cauze; vorbim aici de afecțiuni ale creierului, precum și orice boală, care afectează funcția creierului; acestea pot provoca amețeli, dar cel mai sigur vei afla când vei completa testele specifice
Cardiologie – de multe ori, cauza poate fi o problemă cardiacă; un set complet de analize va confirma sau infirma aceste suspiciuni
Psihologie – psihicul cauzează permanent reacții în organism, de aceea, acest aspect trebuie avut nepărat în vedere, atunci când ne punem problema amețelilor.