Ce inseamna Terapia Manuala?

Delia Rus - 18 ianuarie 2019 

Terapia manuală – este o metodă de tratament în care intalnim un complex de tehnici biomecanice care se efectuează cu mainile, cu scopul de a elimina blocările funcţionale musculare si eliberarea nervilor în mod sigur şi eficient desigur.

Terapia manuală ca o arta de vindecare, este una dintre cele mai vechi metode de tratament iar în prezent are o mare popularitate, in randul persoanelor care acuza dureri de spate.

Esenţa şi specificul terapiei manuale este faptul că, prin simplul contact cu corpul pacientului, medicul poate simţi rezistenţa organismului şi să afle ce se blochează şi cum are loc dereglarea funcţiei organelor sau sistemelor organismului.

Procedurile de terapie manuală se aseamănă cu masajul, dar totuşi diferă prin faptul că părţile sunt localizate, precum şi forţa acţiunii este strict dozată.

Terapia manuală a coloanei vertebrale permite obţinerea rezultatelor, care prin alte metode (inclusiv medicamentoase), nu pot fi obţinute. Metodele de terapie manuală influenţează în mod eficient, aparatul locomotor, si de asemenea, are influenta benefica asupra funcţiei organelor interne şi sistemelor, precum şi altor ţesuturi ale  craniului.

Tipuri de terapie manuală.

Clasificarea tipurilor de terapie manuală este destul de relativă. Deoarece corpul uman este un sistem unic, schimbările într-o structură sau un organ pot afecta întregul sistem sau alte structuri. Prin urmare, în practică, medicul de terapie manuală poate folosi diverse metode pentru a obţine rezultate.

Terapia manuală a coloanei vertebrale şi a articulaţiilor Terapia manuală a coloanei vertebrale şi a articulaţiilor in tratamentul bolilor aparatului locomotor: osteocondroza, spondilartroza, osteoartroza articulaţiilor extremităţilor, consecinţele traumelor, neuropatii de tunel, dereglări de ţinută, scolioză.

Principalele acuze , cu care se adresează pacientii la terapia manuală sunt:

 • dureri de natură şi localizare diferită:
 • dureri de spate
 •  dureri de gît, „sub omoplat”
 • dureri de cap
 • dureri de articulaţii
 • senzaţie de greutate în partea inferioară a spatelui, umerilor, capului, restricţie de mobilitate în articulaţii,
 • rigiditate şi disconfort.

.

Principalele metode de terapie manuală.

Principalele metode de terapie manuală:

 • mobilizarea
 • tractiunea
 • relaxarea musculara
 • reliz miofacil
 • manipulare intermitenta

Terapeutul ia o atitudine adecvată individuală în alegerea tehnicii terapiei manuale – în cazurile sindromurilor de durere vertebrală mai frecvent se utilizează terapia manuală în formă de relaxare postizometrică a musculaturii, de tracţiune, manipulare, în cadrul lucrului cu organele interne sunt cel mai eficient este relizul ligamentelor şi mobilizarea.

CINE EFECTUEAZA in Romania Terapia Manuala?

 

Ali Bhatti , este unul dintre cei despre care se spune că au “mâini unice” și “mâini de aur”.

Se poate spune chiar mai mult decât că este excelenta din domeniul său de vindecare, mâinile lui înlocuind aparatul RMN și radiografia !

Terapia manuală este cunoaștere științifică a anatomiei umane și cunoașterea

profundă a relațiilor sistemului nervos central cu mușchii.

.Ali, pune mâinile pe fiecare vertebră pentru a verifica, pentru a înțelege problema reală a fiecărui pacient. În primul rând și cel mai important pentru dumnealui, trebuie să simta – să simta cu mâinile sale.

A diagnosticat probleme ale coloanei vertebrale cu degetele sale. Și atunci când există un „al șaselea simț“, atunci acest lucru este posibil … În cazul în care există o problemă, există o reacție.

Dezechilibrul evident duce la un proces inflamator care trebuie eliminat.

Acesta este principiul sau de lucru.

Acest tip de tratament ca al sau l-a dobandit invatand in multe locuri – în Rusia, Thailanda, Germania, Marea Britanie, Singapore și China.

Este medic doctorand și doctor în medicină , iar mare parte din pasiunea sa si intelegere a corpului uman provenind din perioada petrecuta in Templul Shaolin.

Aici a inteles conceptul de bază al terapiei manuale, unde a învățat să-i ajute pe bolnavi fără cuțit. A avut acolo cei mai buni profesori cu putinta.

Educația formală a unui terapeut manual se concentrează asupra faptului că practicanții învață cum să găsească, să identifice și să corecteze dezalinierea spinală și tulburările musculare, o coloana vertebrala deformata putand provoca zeci de boli care la prima vedere nu par a fi similare.

Terapia manuală este predată cu tehnici specifice de ajustare. Se pune, de asemenea, un accent deosebit în procesul de predare a terapiei manuale pe corpul uman șcapacitatea sa înnăscută de a se vindeca.

Tratamentul sau cu ajutorul terapiei manuale are beneficii incredibile pentru corp și minte!

De ce?

Deoarece sistemul nervos central situat în coloana vertebrală controlează fiecare celulă din corpul uman. Atunci când coloana vertebrală este libera de interferențe, sistemul nervos central este liber să funcționeze la maximum. Aceasta înseamnă că întregul corp poate funcționa la maximum!

 

Îi place să fac lucrurile simple și ușoare pentru pacienții sai, majoritatea cazurilor cu probleme mari, care au in spate ani de suferinta si incercari esuate de rezolvare prin metode clasice…

PROFESSOR DOCTOR: QAMAR BEHRAM

KING EDWARD MEDICAL COLLEGE NEUROLOGY (DEPT)

CONSULTANT MEMBER OF BRITISH ROYAL FAMILY BOARD

Pentru programari va invitam sa sunati la nr. de telefon 0722.631.336

Consultatiile si tratamentele se efectueaza in Clinica Agesense din Bucuresti, sect. 1,  www.agesense.ro

Homepage