Cine a fost primul chiropractician?
În 1895, medicul de origine canadiană Daniel David Palmer, care cerceta la vremea aceea cauzele bolilor, a reuşit să trateze o problemă de auz prin repoziţionarea unei vertebre. Medicul a descoperit că pacienta sa avea un nodul la nivelul coloanei şi a bănuit că deplasarea unei vertebre l-a cauzat. Tulburarea auditivă pe care femeia o avea de 17 ani a dispărut după câteva şedinţe de masaj care ulterior avea să fie numit chiropractică. Cunoştinţele despre această procedură au fost ulterior aprofundate de alţi specialişti.
Chiropractică, chiropraxie, chiroterapie sau osteopatie – toate aceste denumiri sunt pentru aceeaşi procedură: un tip de masaj prin care vertebrele sunt reaşezate în poziţia normală. Majoritatea oamenilor ştiu că această procedură este utilă pentru tratarea durerilor de spate, de umeri şi de gât (spondiloza cervicală îndeosebi). Însă aplicaţiile ei sunt mult mai numeroase de atât.
Potrivit principiilor chiroterapiei, la baza majorităţii problemelor de sănătate se află o disfuncţie la nivelul coloanei vertebrale. Prin ea „curge” energia vitală şi orice anomalie duce la blocarea acestei energii şi, consecutiv, la afectarea bunei funcţionări a întregului organism. De asemenea, problemele coloanei vertebrale pot să perturbe impulsurile transmise de celulele nervoase către fiecare celulă a corpului nostru.
După o şedinţă de chiroterapie, majoritatea persoanelor se simt relaxate, mai energice şi au o stare generală bună. Unele îşi pot simţi însă mai rigide articulaţiile vertebrale, dar această senzaţie va dispărea treptat şi mobilitatea va creşte simţitor. Pe termen lung, terapia creşte imunitatea organismului şi ne poate îmbunătăţi starea emoţională.
Florin Spătaru are peste 25 ani de experiență în domeniul medicinei complementare, fiind specializat în administrarea a peste 8 tipuri de terapii, separat sau în combinație.
De serviciile sale au beneficiat mii de pacienţi, de la sportivi la membrii ai familiilor regale, vedete și diplomați, oameni de afaceri și membrii ai clerului bisericesc. Oferă consultaţii în Bucureşti, Iaşi şi Cluj Napoca.
Pentru programari va invit sa sunati la 0722.631.336 sau contact@indrumaremedicala.ro