Abordare integrativa a bolilor cronice si autoimune

Delia Rus - 2 octombrie 2019Stiinta invizibilului !

Ce este Medicina Metabolomică?

Dr. . Gerasimos Tsilimidos MD, PhD aduce acest concept si in ROMANIA

Prin intermediul Medicinei metabolomice se permite organismului să se vindece singur, prin identificarea și echilibrarea originilor biochimice ale bolilor autoimune si cronice. Putem spune că intervenim în tratarea cauzei ce determină aparitia bolilor si nu urmarim doar ameliorarea simptomelor care există deja.

De asemenea, această știință se adresează și persoanelor sănătoase, interesate de prevenție și de cunoasterea stării organismului sănătos, contribuind la prevenirea sau încetinirea apariției unei posibile situații clinice cu mult timp înainte de manifestarea ei.

Ce este analiza profilului metabolomic?

Fiecare om este unic. De aceea, pentru a vorbi despre o abordare personalizată, este necesară analizarea organismului fiecărei persoane în parte. Astfel, se realizează teste de sânge și de urină, prin care se analizează un număr semnificativ de metaboliți la nivel celular-produși secundari moleculari ce reprezintă amprentele reacțiilor biochimice în organismul uman.

Orice blocaj, acumulare de toxine, uzură mitocondrială sau deficiență nutrițională se prezintă ca un marker în rezultatele testării, după care poate fi gestionat și corectat printr-un plan nutrițional personalizat, eventual suplimentare de co-factori și modificări în stilul de viață extrem de bine direcționate.

Așadar, cheia reușitei constă în individualizarea analizei și a unei tratări naturale fiziologice pentru fiecare organism în parte.

Pașii programului metabolomic

Programul metabolomic are o durată de 2 ani, perioadă în care starea organismului se îmbunătățește într-o proporție de 80%.

 

 

Vino si tu la o consultatie!

Pentru detalii astept sa sunati la 0722.631.336

Text scris de Dr. Gerasimos Tsilimidos MD, PhD

Medic Generalist